شرایط انحصار وراثت با وکیل در تهران و کرج:
- انحصار وراثت محدود ۵ الی ۱۰ روز کاری
- انحصار وراثت نامحدود ۴۰ روز
- حق الوکاله حصر وراثت سه میلیون و دویست هزار تومان
- مشاوره حقوقی تلفنی با کارشناس انحصار وراثت و تقسیم ارث ۰۹۱۲۲۵۴۷۶۹۹
انحصار وراثت یعنی چه؟
به صورت خلاصه و روان، برگههای قانونی صادر شده توسط مرجع ذیصلاح (شورای حل اختلاف) که دلالت بر تعیین وراث متوفی و مقدار سهم ایشان میکند، گواهی انحصار وراثت نامیده میشود.
انحصار وراثت همان تقسیم ارث است؟
خیر. فقط دو موضوع در گواهی انحصار وراثت مشخص میشود: اسامی ورثه و مقدار سهم ایشان از ماترک. مثلاینکه زوجه یک هشتم، زوج یک چهارم، پسر دو سهم و دختر یک سهم و … بنابراین شورای حل اختلاف نه کاری به اموال متوفی دارد و نه لیست اموال در آن مشخص میشود.
نمونه گواهی انحصار وراثت
کاربرد گواهی انحصار وراثت چیست؟
با فوت هر شخص، وراث قائم مقام قانونی او در دارایی هستند اما این که ورثه به صورت قانونی چه کسانی هستند در گواهی انحصار ورثه منعکس خواهد شد و به صورت عملی در صورت نداشتن گواهی مذکور مطلقاً امکان تصرف حقوقی مثل فروش، اجاره، تقسیم و … وجود ندارد و همه ادارات دولتی و غیردولتی وراث را با گواهی انحصار ورثه تشخیص میدهند. پس گام اول از مراحل گام به گام تقسیم ارث، داشتن انحصار وراثت است.
انحصار وراثت محدود و نامحدود چیست؟
اگر ارزش اموال باقی مانده از متوفی بیش از ۵۰ میلیون تومان باشد، شورای حل اختلاف، گواهی انحصار وراثت نامحدود صادر خواهد کرد و اگر مالی نداشته باشد یا کمتر از میزان مذکور باشد، گواهی انحصار وراثت محدود است.
شرایط انحصار وراثت
اول) الزام یک بار انتشار آگهی در روزنامه کثیرالانتشار مبنی بر اسم متوفی و اسامی وراث است و این که بایستی یک ماه از انتشار آگهی بگذرد تا شورا اقدام به صدور گواهی حصر وراثت نامحدود کند.
دوم) الزام پرداخت مالیات بر ارث توسط وراث است.
برای انحصار وراثت از کجا شروع کنیم؟
مثل هر پرونده دیگر در محاکم قضایی میتوان از وکیل متخصص ارث برای طی مراحل انحصار وراثت استفاده کرد. توجه داشته باشید اگر کسی از وراث وکالت محضری کامل هم داشته باشد چون وکیل دادگستری دارای پروانه رسمی وکالت نیست، نمیتواند بدون اختیار وکیل انحصار وراثت اقدام به دادن دادخواست کند.
ضرورت ثبتنام در سامانه ثنا
اما چه یکی از ورثه اقدام کند و یا این که وکیل داشته باشید، گام اول برای ثبت دادخواست، اولاً ثبتنام وراث یا ذینفع در سامانه ثنا است. بهطورکلی بدون ثبتنام در سامانه ثنا ، انحصار وراثت و هیچ دادخواست دیگری امکانپذیر نیست. ثانیاً میبایستی برای ثبت دادخواست گواهی حصر وراثت به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کند. شورای حل اختلاف آخرین محل اقامت شخص فوتشده، شورای صالح به رسیدگی به پرونده و صدور گواهی است.
چه کسانی میتوانند دادخواست حصر ورثه بدهند؟
- ورثه. توجه کنید اقدام یک وارث کافی است و نیاز نیست همه ورثه با هم دادخواست بدهند.
- وکیل دادگستری به وکالت از یک یا چند نفر از ورثه
- هر شخص ذینفع در صدور گواهی انحصار وراثت مثل طلبکار متوفی
ورثه چه کسانی هستند؟
زن و شوهر در همه حال جزو وراث محسوب میشوند و بهغیراز ایشان، قانون ۳ گروه و طبقه را برای ورثه مشخص کرده که در ادامه مطابق قانون ارث گفته خواهد شد که طبقه اول نسبت به طبقه دوم اولویت دارد و همچنین طبقه دوم نسبت به طبقه سوم .
توضیح ساده دیگر این که تا یک نفر از طبقه بالاتر باشد نوبت به وراث طبقه بعد نخواهد رسید.
طبقات ارث
ماده ۸۶۲ قانون مدنی ـ اشخاصي كه به موجب نَسَب ارث ميبرند سه طبقهاند: ۱ـ پدر ومادر و اولاد و اولادِ اولاد. ۲ـ اجداد و برادر و خواهر و اولاد آنها ۳ـ اعمام و عمات واخوال و خالات و اولاد آنها.
نکته: وراث باید در زمان فوت متوفی زنده باشند ولو این که حمل در شکم باشد، بهشرط زنده به دنیا آمدن. پس اگر فرضاً فرزندی قبل از پدر فوت کند و بعد پدر فوت کند، فقط فرزندان زنده پدر ارث میبرند. با بودن فرزند، نوه هم ارث نمیبرد.
نکته: اگر یکی از ورثه متوفی فوت کند، وراث او به مقدار سهمالارث مورث خود ارث خواهند برد. بهعنوان مثال آقای حسین ۲ فرزند دختر (مریم و لیلا) و ۲ فرزند پسر (علی و محمد) دارد. فرزند حسین، علی نام دارد، در سال ۱۳۹۷ قبل از پدر فوت میکند و پدر (حسین) در سال ۱۳۹۸ فوت میکند و یکی از دختران حسین به نام مریم در سال ۱۳۹۹ فوت میکند. دو فرزند دختر و پسر داشته است.
در این صورت وراث حسین عبارتاند از: مریم، لیلا، محمد و فرزندان مریم به قدر السهم مادر به صورت پسر دو سهم و دختر یک سهم قائم مقام مادر خود خواهند بود.
مدارک لازم برای انحصار وراثت
- اصل شناسنامه
- عقدنامه در صورت ازدواج
- استشهادیه (بعداً توضیح داده خواهد شد)
- گواهی فوت متوفی و ترجیحاً شناسنامه باطلشده او
- گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی برای فوت شدگان قبل از ۱/۱/ ۱۳۹۵
- وصیت نامه رسمی
عدم همکاری وراث
یکی از مشکلات شرایط انحصار وراثت همین است که بعضی از ورثه همکاری نمیکنند یا با یکدیگر قهر هستند و اعتمادی در بین نیست و یا ممکن است بعضی در دسترس نبوده و در خارج از کشور باشند و …
مطلقاً جای نگرانی وجود ندارد زیرا ناقصی مدارک لازم برای انحصار وراثت مثل نبود اصل شناسنامه بعضی از وراث و یا گواهی فوت و … همگی قابل استعلام از اداره ثبت احوال است. وکلای متخصص ارث گروه وکلای پارسای از صفر تا صد پرونده را بدون مراجعه موکل (ورثه) انجام خواهند داد. همانطور که گفته شد عدم حضور یکی از وراث برای انحصار وراثت مشکلی به وجود نمیآورد.
استشهادیه انحصار وراثت
یکی از مدارک لازم و از شرایط مهم شرایط انحصار وراثت ، استشهادیه است. درواقع آنچه مهم است شهادت برای انحصار وراثت است. آن چه رایج شده این است که ۳ نفر به دفتر اسناد رسمی مراجعه میکنند و فرم مربوط به استشهادیه را که مشتمل است بر نام متوفی و وراث را امضا میکنند و سردفتر اسناد رسمی گواهی امضا میکند. هزینه استشهادیه انحصار وراثت همان هزینه گواهی امضا است که در سال ۱۳۹۹ برای هر نفر ۶۰ هزار تومان است. تفاوتی نمیکند که شهود مرد یا زن باشند.
اگر کسی بخواهد میتواند بهجای تهیه استشهادیه و گواهی امضای شهود توسط دفتر، مستقیماً ۳ نفر را بهعنوان شاهد به شعبه رسیدگی کننده شورای حل اختلاف ببرد و شهادت در آنجا بدون هزینه ثبت شود.
اظهارنامه مالیات بر ارث
شرایط انحصار وراثت و مالیات بر ارث محل سؤال بسیاری است. امور باقی مانده با لحاظ برخی معافیتها از متوفی مشمول مالیات است که در ادامه نکات ضروری در خصوص مالیات ارث بر خوانندگان محترم تقدیم میشود:
- همان طور که گفته شد طبقات ارث و وارث ۳ دسته هستند و مالیات آنها هم کاملاً متفاوت است. هر چه طبقه بالاتر باشد مالیات بر ارث بیشتر است.
- تأخیر در دادن اظهارنامه مالیاتی متوفیان بعد از ۱/۱/۱۳۹۵ مشمول جریمه نیست و در هر زمان میتوان اظهارنامه مالیاتی داد.
- هر یک از ورثه بهتنهایی و به قدر السهم خود میتواند اظهارنامه مالیاتی بدهد.
- میتوان فقط به صورت موردی مالیات یکی از داراییهای متوفی (ماترک) را پرداخت و مالیات مابقی اموال را به آینده موکول کرد.
سپردههای بانکی | سهام بورسی | سرقفلی | املاک | سهام غیر بورسی | |
طبقه اول | ۳ % | ۷۵/. % | ۳ % | ۵/۷ % | ۶ % |
طبقه دوم | ۶ % | ۵/۱ % | ۱۵ % | ۱۵ % | ۱۲ % |
طبقه سوم | ۱۲ % | ۳ % | ۳۰ % | ۳۰ % | ۲۴ % |
انحصار وراثت چقدر طول میکشد؟
مدت زمان اخذ گواهی حصر وراثت محدود و نامحدود متفاوت است. پیشتر گفته شد که برای گرفتن انحصار ورثه نامحدود یک نوبت انتشار آگهی و مدت ۱ ماهه بعد آن ضروری است. بنابراین مدت زمان صدور گواهی حصر ورثه محدود حدود یک هفته کاری و برای حصر وراثت نامحدود ۴۰ تا ۵۰ روز کاری زمان لازم است.
بهترین وکیل انحصار وراثت
یافتن وکیل برای گرفتن انحصار وراثت در تهران و کرج کار دشواری نیست اما بی شک انتخاب وکیل متخصص انحصار وراثت گروه پارسای دارای مزایای فراوانی است:
اول، قیمت غیرقابل رقابت. با این توضیح که سود گروه وکلای پارسای در تعداد پرونده بالا و کم کردن مبلغ حق الوکاله انحصار وراثت است.
دوم، غالباً در کار تقسیم ارث و انحصار وراثت مدارک مورد نیاز ناقص است. بنابراین تمام استعلامات به صورت روزانه و فوری توسط گروه وکلای پارسای و بدون مراجعه موکلین انجام خواهد شد.
سوم، حسن شهرت وکلای پارسای در کارهای تخصصی بر کسی که با ما کار کرده و حتی همکاران محترم رقیب پوشیده نیست. تعداد بالای پرونده تخصصی ارث و اشراف به رویه قضایی و احترام به قوانین و مقررات کشور تضمین خدمات ماست.
هزینه انحصار وراثت
قیمت تمبر انحصار وراثت مطابق دعوای غیرمالی است که با توجه به تعرفه دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و تعداد اسکن مدارک حدود ۲۰۰ هزار تومان است. حقالوکاله وکیل انحصار وراثت در گروه وکلای پارسای دو میلیون و پانصد هزار تومان است. هر آنچه از شرایط انحصار وراثت و مالیات بر ارث لازم و کافی بوده در این مطلب تقدیم خوانندگان محترم شده است در صورت ابهام یا سوال برای مراحل یا شرایط گواهی انحصار وراثت با ما تماس بگیرید.
در چه شهرهایی انحصار وراثت انجام میدهید؟
تهران – کرج – شهر ری – شهریار – رباط کریم – لواسانات – رودهن – بومهن – هشتگرد – ساوجبلاغ – چهارباغ – اسلام شهر – نظر آباد – شهرقدس
انحصار وراثت محدود و نامحدود چیست؟
هرگاه دارایی فرد متوفی بالای مبلغ و یا ارزش پنجاه میلیون تومان باشد می بایستی گواهی انحصار وراثت نامحدود اخذ کرد زیرا در صورت نداشتن گواهی انحصار وراثت نامحدود امکان انتقال رسمی هیچ مال غیر منقولی در دفتر اسناد رسمی وجود ندارد. همچنین انتقال سهم شرکت ها و وجوده بانکی متوفی بالای مبلغ مذکور نیز نیازمند انحصار وراثت نامحدود است. تنظیم ارث بدون انحصار وراثت ممکن نیست.
اگر صرفا قصد این را دارید که حقوق متوفی به زوجه یا فرزندان دختر فاقد شوهر او پرداخت شود داشتن گواهی انحصار وراثت محدود کافی است.
با عدم همکاری وراث در انحصار وراثت چه کنیم؟
صرف دادن دادخواست گواهی انحصار وراثت توسط یکی از وراث یا وکیل دادگستری منتخب او کافی است و در صورت کامل نبودن مدارک لازم برای انحصار وراثت توافقی مثل نبود گواهی فوت، شناسنامه ورثه از طریق استعلام از اداره ثبت احوال کشور برطرف خواهد شد همه این خدمات توسط وکیل پایه یک دادگستری انحصار ورثه انجام می شود.
هزینه انحصار وراثت چقدر است؟
دادخواست انحصار وراثت چه محدود و چه نامحدود یک دعوای غیرمالی ازنظر حقوقی و قوه قضاییه محسوب می شود که با احتساب تعرفه دستمزد دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و هزینه دادرسی انحصار وراثت جمعاً حدود ۲۰۰ هزار تومان است.
حق الوکاله انحصار وراثت با احتساب هزینه دادرسی در گروه وکلای پارسای جمعاً دو میلیون و پانصد هزار تومان است و نصف آن در ابتدای قرارداد و نصف دیگر پس از تحویل گواهی به موکل دریافت می شود.
اگر یکی از وراث حاضر به فروش نباشد؟
بین این دو جمله که اگر یکی از وراث حاضر به انحصار وراثت نباشد و اگر یکی از وراث راضی به فروش نباشد تفاوت قائل شویم با این توضیح که اخذ گواهی انحصار وراثت نامحدود و محدود کار آسانی است و همکاری نکردن سایر وراث خللی به آن وارد نمی کند زیرا هویت وراث همگی قابل استعلام از مرجع ذی صلاحند. اما بعد از انحصار ورثه اگر یکی از وراث حاضر به فروش ملک موروثی نباشد باید با توجه به هر پرونده و اینکه چه کسی در ملک تصرف دارد بهترین راه حل را انتخاب کرد مثل خلع ید مشاعی درخواست افراز تقسیم ترکه و …
- دفتر تهران
- ۰۲۱-۴۴۰۷۲۸۰۲
- ۰۲۱-۴۴۰۳۳۶۷۷
- ۰۹۱۲-۷۹۲۳۶۱۱
- دفتر کرج
- ۰۲۶-۳۴۲۱۴۴۴۰
- ۰۲۶-۳۴۲۱۴۴۴۱
- ۰۹۱۲-۸۹۰۹۸۹۳