قبول وکالت فقط تهران و کرج تهـــران کـــــرج ۰۲۱-۴۴۰۳۳۶۷۷ ۰۲۱-۴۴۰۷۲۸۰۲ ۰۲۶-۳۴۲۱۴۴۴۰ ۰۲۶-۳۴۲۱۴۴۴۱
عکس پس زمینه سایت وکلای پارسای عکس پس زمینه سایت عکس پس زمینه سایت

آیا اعمال جراحی زیبایی زن نیازمند اجازه شوهر است؟

  • ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱
  • بروزرسانی: ۲ مرداد ۱۴۰۱
  • 2 نظر
  • 3 دقیقه
  • 32184 نفر
4.1/5 - (23 امتیاز)
4.1/5 - (23 امتیاز)

بررسی عمل و جراحی زیبایی زن و اجازه شوهر

در یک دهه اخیر و خصوصا سالهای اخیر با توجه به پیشرفت های پزشکی و فضای اجتماعی جامعه بسیاری از زنان محترم به جراحی زیبایی اعضاء مختلف بدن خود و انواع خالکوبی ها تمایل پیدا کرده اند. به هرحال هر انسانی اصطلاحا تسلط بربدن خود دارد و می تواند هر تصمیم معقول و مشروعی در این خصوص اتخاذ کنند.
از طرفی با ازدواج و تشکیل خانواده مقداری از آزادی های فرد کم می شود و محدودیت هایی به وجود می آورد

حال سئوال اصلی این است که درصورت مخالفت شوهر جمع بین تسلط بر بدن و تمکین و مصالح خانواده چه وضعیتی پیدا میکند؟

به هر حال جراحی زیبایی زن و اجازه شوهر برای عده ای دغدغه است .در خصوص وضعیت فقهی و شرعی کسانی که تمایل دارند می بایستی از مراجع متخصص سئوال کند اما از مبحث رویه قضایی و حقوقی : باید بپذیریم که با قبول ازدواج تکالیفی بر ما بار می شود که اگر بخواهیم زندگی آرامش بخشی داشته باشیم دچار تبعات حقوقی نشویم ناگزیر به رعایت آن هستیم .

همانطورکه گفته شد بحث جایی است که از لحاظ پزشکی عمل یا … برای حفظ سلامتی ضروری نیست، ظهور و بروز بیرونی بر روی بدن زن دارد و ازطرفی شوهر مخالف است.
یکی از وظایف زن در مقابل شوهر تمکین است که برعام و خاص تقسیم می شود که به زبان ساده تمکین عام یعنی پذیرش ریاست خانواده مرد از سوی زن آنچنان که هم در قانون و هم در قرآن منعکس شده است.
قانون مدنی در ماده ۱۱۰۲ زن و شوهر را به حسن معاشرت با هم تکلیف کرده است. حفظ نهاد خانواده آنچنان ارزشمند است که بایستی برای تمکین آن از بعضی منافع شخصی گذشت.
در هر صورت فرض می کنیم خانمی عمل جراحی زیبایی یا خالکوبی دارد در قوانین ما مقرره ای وجود ندارد که مرد بتواند به طور رسمی و قانونی جلوی این کار را بگیرد و رضایت و اذن شوهر هم برای این دست جراحی ها شرط نشده است بنابراین مراکز درمانی و غیرنیازی به گرفتگی اجازه و اذن شوهر ندارند.
از نظر مشورتی شماره ۱۸۳۰/۷ مورخ ۱۱/۳/۷۱ اداره حقوقی قوه قضاییه هم اینطور برداشت می شود. اما به تحلیل حقوقی می توان این عمل زن را درصورت مخافت شوهر با بررسی همه جوانب از مصادیق مورد معاشرت زوجه دانست. نکته دیگر آنکه پرداخت هزینه های درمان غیر متعارف مثل کوچک کردن بینی، رفع چین وچروک، بزرگ کردن یاکوچک کردن سینه و….. از تکالیف شرعی و قانونی زوج نیست و هزینه های درمان متعارف و ضروری جزء نفقه و از وظایف شوهر است.

مطلب مرتبط :   چگونگی طلاق به دلیل اعتیاد شوهر و اثبات آن

ممکن است که سئوال پیش آید که ضمانت اجرای سوء معاشرت زن چیست؟

درحال حاضر طلاق از سوی مرد نیازمند دلیل موجه نیست ولی قانون در شرف تغییر است و احتمال زیاد در آینده در صورت داشتن دلیل موجه مرد می تواند زوجه را علی رغم مخالفتی طلاق دهد.
از طرفی طلاق با اثبات سوء معاشرت زوجه از مواردی است که شرط تنصیف دارایی را از زوجه سلب می کند. به دیگر بیان درصورت طلاق از سوی مرد با سوء معاشرت زوجه، امکان اخذ تنصیف دارایی وجود نخواهد داشت اما مهریه پا برجاست.

می توانید مطلب را به اشتراک بگذارید
برای اعطای وکالت دعاوی خانواده و ارث در تهران و کرج با ما تماس بگیرید (وکیل طلاق)
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 3 =

  1. نادر تواضع

    واقعا قانون های ما ی قانون درستی نداریم که قطعی ی چیزی را گفته باشه ممکن دونفر با همان شرایط باشن ولی یکی پولدار ورفته وکیل گرفته ودیگری فقیر وقضا هم بیشتر گوش به حرف وکیل میدهد و اون یکی که قانون را نمی‌داند که استفاده کند محکوم شده وکسی که وکیل داشته تبریه شده والان خیلی ها هستن بعد از حکم قاضی میروم وکیل میگیرن ومیبینی حکم قاضی عوض میشه میخواهم بگم این کسانی را که مردم داخل زندان می‌بینید خلاف کارهای فقیر هستن یعنی شامل همه نیست این تو جامعه ای که یکی از ستون هایش عدالت هست واقعا جای تأسف داره من خودم فکر میکردم هر آدمی پایش به دادگاه برسد حق به حق دار میرسه ولی دیدم نه در مورد این مسیله هم من یک سوال دارم اگر بدن خودش هست چرا خود شما ها وقتی می‌خواهید استخدام جای کنید دولتی بخاطر همین موضوع اون را رد میکنید جامعه مثل خانواده هست پس بگوید ها خال کوبی جای وضوع مشکلی ندارم اگر داره که این دیگه مسلمان نیست واگر ندارد شما هم کاری به اعتقاد مردم نداشته باشید ببینم سنگ روی سنگ بند میشه

  2. داریوش ثریا

    سلام.خیلی جالبه از یه طرف میگن هر کسی اختیار تن خودشو داره،زن بر خلاف میل مرد بره باسنش گنده کنه هیچ مشکلی نداره و تن خودش بحساب میاد ولی مرد اگه اعتیاد داشته باشه که باعث صدمه به تن خودش میشه ایراد داره و تن خودش حساب نمیشه

... ...