قبول وکالت فقط تهران و کرج تهـــران کـــــرج ۰۲۱-۴۴۰۳۳۶۷۷ ۰۲۱-۴۴۰۷۲۸۰۲ ۰۲۶-۳۴۲۱۴۴۴۰ ۰۲۶-۳۴۲۱۴۴۴۱
عکس پس زمینه سایت وکلای پارسای عکس پس زمینه سایت عکس پس زمینه سایت

خروج فرزند از کشور بدون رضایت طرف دیگر امکان پذیر است؟

  • ۱۹ خرداد ۱۳۹۷
  • بروزرسانی: ۲۸ مهر ۱۳۹۷
  • 4 نظر
  • 2 دقیقه
  • 74504 نفر
3.9/5 - (44 امتیاز)
3.9/5 - (44 امتیاز)

در خصوص حضانت به تفصیل در این سایت توضیح داده شده است که توصیه می شود لینک مربوطه را که به رنگ آبی متمایز شده است مطالعه نمایید. اما سوال اینجاست که خروج فرزند از کشور بدون رضایت طرف دیگر امکان پذیر است ؟  اجمالا باید دانست هر کدام از پدر و مادر که حضانت بر عهده اوست نمی تواند فرزند را از کشور بدون رضایت دیگری خارج کند و یا این که فرزند را به شهر دیگری ببرد که ملاقات طرف دیگر تحت تاثیر قرار گیرد.

ماده ۴۲ قانون حمایت خانواده مقرر کرده: «صغیر و مجنون را نمی‌توان بدون رضایت ولی، قیم، مادر یا شخصی که حضانت و نگهداری آنان به او واگذار شده است از محل اقامت مقرر بین طرفین یا محل اقامت قبل از وقوع طلاق به محل دیگر یا خارج از کشور فرستاد، مگر اینکه دادگاه آن را به مصلحت صغیر و مجنون بداند و با در نظر گرفتن حق ملاقات اشخاص ذی‌ حق این امر را اجازه دهـد. دادگاه در صـورت موافقت با خـارج کردن صغیـر و مجنون از کشور، بنابر درخواست ذی ‌نفع، برای تضمین باز گرداندن صغیر و مجنون تأمین مناسبی اخذ می‌کند.»

اگر حضانت با مادر باشد بدیهی است که بر طبق ماده ۱۸ قانون گذرنامه برای اشخاص زیر ۱۸ سال تمام اجازه ولی قهری (پدر) برای خروج از کشور نیاز است و داشتن حضانت فرزند برای مادر به این منزله نیست که او می تواند فرزند را از کشور خارج کند. اگر حضانت با پدر باشد اگرچه که می تواند برای فرزند گذرنامه اخذ کند ولی مادر می تواند با درخواست به اداره گذرنامه از خروج فرزند از کشور ممانعت به عمل آورد.

مطلب مرتبط :   اگر مردی پولی به حساب همسرش واریز کرده باشد می توان بگوید بابت مهریه بوده است؟

نظريه شماره ۱۹۶۷/۹۲/۷- ۱۳۹۲/۱۰/۹ اداره كل حقوقي قوه قضاييه: با توجه به ماده ۴۲ قانون حمايت از خانواده در خصوص اشخاص بالاتر از سن بلوغ تا سن ۱۸سالگي آيا كماكان قانون گذرنامه در خصوص خروج از كشور حاكم است؟ در صورتي كه پدر قصد خروج از كشور فرزندش را داشته باشد آيا مادر يا ساير اشخاص در ماده ۴۲ ياد شده حق ممنوع‌الخروج كردن طفل از كشور را دارند يا خير؟

الف) در خصوص فرزنداني كه به سن بلوغ شرعي رسيده‌اند ولي هنوز به سن رشد (هجده‌ سالگي) نرسيده‌اند، مقررات قانون گذرنامه حاكميت دارد.

ب) مادر يا شخص ديگري كه به حكم دادگاه عهده‌دار حضانت فرزند است، مي‌تواند نسبت به ممنوع‌الخروجي فرزند اقدام كند تا ولي قهري نتواند بدون رضايت ايشان، نسبت به خروج فرزند اقدام نمايد.

می توانید مطلب را به اشتراک بگذارید
برای اعطای وکالت دعاوی خانواده و ارث در تهران و کرج با ما تماس بگیرید (وکیل طلاق)
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

  1. امین خلیلی

    باسلام و خسته نباشید
    من از همسرم جدا شدم و برا پسرم که ۶ سالشه پاسپورت گرفتم که بتونه با مادرش برا مسافرت برن خارج از کشور
    سوالم اینکه ایا من هربار که میخوان از کشور خارج شن باید اجازه بنده باشه یا همین یبار کافیه و مادرش میتونه پسرم رو ببره و دیگه نیاره

    1. گروه وکلای پارسای

      سلام
      تا وقتی گذرنامه اعتبار دارید نیار به اجازه مجدد پدر نیست

  2. ربانی اخگر

    طفلی ۲ ساله ام را مادرش بعد طلاق بدون اجازه من به خارج از کشور برده است . آیا من میتوانم که به سفارت آن کشور شکایت کنم یا کمکی کرده میتوااند در حصه استرداد طفلم .

    1. گروه وکلای پارسای

      سلام
      نتیجه ای ندارد به هر حال شما اجازه خروج کشور و گرفتن پاسپورت دادید

... ...