قبول وکالت فقط تهران و کرج تهـــران کـــــرج ۰۲۱-۴۴۰۳۳۶۷۷ ۰۲۱-۴۴۰۷۲۸۰۲ ۰۲۶-۳۴۲۱۴۴۴۰ ۰۲۶-۳۴۲۱۴۴۴۱
عکس پس زمینه سایت وکلای پارسای عکس پس زمینه سایت عکس پس زمینه سایت

آیا وکالت مشروط زن در طلاق (حق طلاق مشروط) امکان پذیر است؟

  • ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰
  • بروزرسانی: ۲ تیر ۱۴۰۰
  • 4 نظر
  • 3 دقیقه
  • 21643 نفر
4.4/5 - (14 امتیاز)
4.4/5 - (14 امتیاز)

عبارت هایی چون اعطای حق طلاق، حق طلاق زن، وکالت در طلاق، وکالت زن در طلاق، وکالت در طلاق زوجه، وکالت تام طلاق، وکالت بلاعزل طلاق همگی مفهوم و منظور یکسان دارد و به این معنی که مرد در خصوص طلاق به همسرش یا هر شخص دیگری وکالت اعطا کند که این وکالت مرسوم است یا ضمن عقد نکاح باشد و در سند ازدواج به عنوان شرط وکالت (شرط نتیجه) درج گردد و یا این که زوج به طور مستقل با حضور در دفترخانه اسناد رسمی وکالت رسمی در طلاق به زوجه و یا شخص دیگری اعطا کند.این وکالت دو مدل دارد یک وکالت مشروط طلاق و دو وکالت مطلق طلاق

 اگر شروط چاپی مندرج در عقدنامه ها رایج در کشور را ملاحظه بفرمایید ۱۲ شرط در آنجا نوشته شده است و در ابتدای آن ها نوشته شده است: «در ضمن عقد نکاح یا ضمن عقد خارج لازم زوج به زوجه وکالت بلاعزل به حق توکیل به غیر داد که در موارد مشروحه زیر با رجوع به دادگاه و اخذ مجوز از دادگاه پس از انتخاب نوع طلاق خود را مطلقه نماید و نیز به زوجه وکالت بلاعزل با حق توکیل غیر داد تا در صورت بذل از طرف او قبول نماید.»

با این توضیح تمام موارد ۱۲گانه وکالت مندرج در عقدنامه، مشروط است یعنی زن در صورتی وکیل در طلاق خواهد شد که یکی از موارد مذکور را در نزد دادگاه اثبات نماید. بدیهی است که پروسه طولانی خواهد بود و بستگی به اثبات از سوی زوجه و پذیرش دادگاه خانواده دارد. به این روش وکالت مشروط طلاق گفته می شود .

مطلب مرتبط :   4 راه مهم گرفتن طلاق، راه های طلاق برای زنان چیست؟

اما وکالت طلاق کامل و مطلق این گونه نیست و نیازمند اثبات چیزی در دادگاه از سوی وکیل (مثلا زوجه) نمی باشد. برای داشتن اطلاعات کامل در خصوص نحوه گرفتن وکالت در طلاق و همچنین مراحل طلاق با داشتن حق طلاق از لینک مربوطه استفاده کنید.

نوع دیگر وکالت در طلاق مشروط اینگونه است که شرطی در خصوص نحوه اعمال وکالت قرارداد شده است فرض کنید مردی به همسرش در دفتر اسناد رسمی وکالت طلاق می دهد و شرط می کند که در صورت بذل تمام مهریه زوج حق درخواست طلاق خلع می تواند بکند و یا این که در وکالت در طلاق داده شده از چه زمانی قابلیت اعمال داشته دارد در فرض دو سال بعد از انعقاد آن و یا …. .

در واقع فرق آنچه در ابتدا گفته شد با موارد اخیر در این است که اولی اصل اعطای وکالت از سوی زوج به زوجه مستلزم رسیدگی قضایی و اثبات امری مثلا یکی از شروط دوازده گانه مندرج در عقدنامه است ولی در مثال های دومی شروطی در خصوص نحوه اعمال وکالت قرار داده شده است.

می توانید مطلب را به اشتراک بگذارید
برای اعطای وکالت دعاوی خانواده و ارث در تهران و کرج با ما تماس بگیرید (وکیل طلاق)
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

  1. زهرا

    اگر زن بنابر یکی از شروط ۱۲ گانه طلاق بگیرد باید از مهریه خود بگذرد؟

    1. گروه وکلای پارسای

      سلام
      ازوما نه همه مهریه ولی بذل مقداری لازم است

  2. م،آ

    سلام،سوال اولم اینه که ایا در حق طلاق میتوان حضانت بچه را به مادر داد؟
    سوال دوم اینه که ایا در حق طلاق زوج میتواند برای زوجه شرط تایین کند که مثلا در صورت اعتیاد فقط زوجه میتواند طلاق بگیرد؟

    1. گروه وکلای پارسای

      جواب هر دو سوال بله است

... ...