
وکیل خانواده گروه پارسای پاسخ می دهد:
برطبق ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی زوجین می توانند با توافق هر شرط معقول و مشروعی را که مخالف مقتضای عقد نکاح (ازدواج) نباشد در ضمن عقد شرط کنند از جمله این شروط که در متن ماده فوق آمده است این که زن می تواند شرط کند هرگاه شوهر زن دیگری بگیرد، زن وکیل و وکیل در توکیل برای طلاق می باشد. در این راستا یکی از شروط چاپی موجود در عقدنامه های رایج کشور بند ۱۲ آنهاست. در بند مذکور چنین شرط شده است: «زوج همسر دیگری بدون رضایت زوجه اختیار کند …»
بدیهی است که اگر مردی این شرط از عقد نامه را امضاء کرده باشد با ازدواج او و اثبات آن، زوجه می تواند به دادگاه مراجعه کند و با استفاده از این بند طلاق بگیرد و در اصطلاح حقوقی با تحقق این شرط زوجه وکیل زوج در طلاق با حق توکیل به غیر با حق قبول بذل خواهد شد.
حال سوال اصلی این است که لغت ازدواج در اینجا، منظور عقد دائم است یا موقت یا هر دوی آنها؟
در این زمینه کمی اختلاف نظر است ولی به نظر می رسد به درستی رویه قضایی متمایل به نظری که ازدواج را اعم از دائم یا موقت می داند و در هر دو صورت در صورت اثبات آن به زوجه امکان طلاق با شرایط مذکور را می دهد. به تعبیر حقوقی واژه ازدواج و اطلاق دارد و شامل ازدواج دائم و موقت می شود.
اما سوال دیگری مطرح است و آن این که در فرض پذیرش این که عقد موقت (صیغه) موجب تحقق شرط ۱۲ عقد نامه می شود، در صورت جدایی و اتمام عقد موقت، آیا باز هم برای زن اول حق طلاق به وجود می آید؟
می دانید که یکی از طرقی که صیغه موقت تمام می شود این است که زوج (مرد) بذل مدت کند. به عنوان مثال در صیغه ای که ۵ ساله است زوج می تواند بعد از یک ماه اعلام بذل مدت کند و به ازدواج موقت پایان دهد. آیا در این مورد هم شرط ضمن عقد محقق می شود آیا زوجه وکیل زوج در طلاق خواهد شد؟
در این خصوص نیز در رویه قضایی اختلاف نظر است بعضی از قضات معتقدند که با اثبات حق برای کسی بر طبق شرایطی خاص و استثنایی این حق زایل می شود و همین که مرد ازدواج موقت کند شرط ضمن عقد محقق می شود و زن وکیل مرد در طلاق خواهد شد و با به هم خوردن ازدواج موقت این حق از زن گرفته نمی شود و چون ضمن عقد نکاح بوده وکالت زن در طلاق زایل نمی شود و همچنین به وحدت ملاک ماده ۴۲۱ قانون مدنی استناد می کنند…
اما عده ای از قضات هم مخالف این استدلال می باشند و اظهار می کنند وقتی که علت فسخ از بین برود اگر چه که حق فسخ ایجاد شده باشد دیگر حقی برای اعمال آن به وجود نمی آید و ماده ۴۲۱ قانون استثناء است و نباید آن را قیاس به سایر موارد کرد….
به نظر می رسد قاضی رسیدگی کننده به طلاق باید با توجه به شرایط زوجین و صیغه موقت انجام شده در این خصوص تصمیم گیری کند و نسخه کلی و جواب کلی برای همه مواردی که زوج صیغه موقت می کند، نمی توان صادر کرد. فرض کنید مردی برای مدت کوتاهی ازدواج موقت کرده است و بعد از سال ها از اتمام آن، همسرش متوجه می شود و تقاضای طلاق کند که شرط ضمن عقد محقق شده است. به نظر شما تصمیم قاضی چه می تواند باشد!؟
- دفتر تهران
- ۰۲۱-۴۴۰۷۲۸۰۲
- ۰۲۱-۴۴۰۳۳۶۷۷
- ۰۹۱۲-۷۹۲۳۶۱۱
- دفتر کرج
- ۰۲۶-۳۴۲۱۴۴۴۰
- ۰۲۶-۳۴۲۱۴۴۴۱
- ۰۹۱۲-۸۹۰۹۸۹۳
متأسفانه در جامعه ایرانی نصف قوانین از اسلام و نصف دیگه از غرب برداشته شده و همه به نفع خانوم هاست. خانمی که هر مدل دلش بخواد رفتار کنه و هرکجا بره و در آخر هم صاحب صداق و نصف دارایی مرد باشه. دارایی که حتی برای یک ریال اون زحمت نکشیده. اگر مرد هم تقاضای ناشزه بکنه براحتی با اصطلاحات حقوقی دورش بزنه و دادورز رو گول بزنه. مرد هم تنها سلاحش طلاق ندادن باشه.
اگر مثل اسلام قراره رفتار کنیم زنان عزیز باید از خیلی جهات مورد استثمار قرار بگیرن اما اگر قراره ۱۲بند عقدنامه هم که دقیقاً از جامعه غربی برداشته شده لحاظ کنیم زن اختیارات خدایی داره. مرد نه میتونه رئیس خانواده و نه مالک اموال خودش. بعد یه عده می فرمایند به حقوق زنان کم توجهی شده. مهریه یکی از این حقوق کم توجهی هستش که مرد باید برای هیچی حداقل ۱۱۰سکه ناقابل پرداخت کنه اونم برای هیچ.
موفق باشید
سلام همسرم بدون اجازه من چند زن و دختر را صیغه کرده و من بعد لو رفتن چت ها و ویس شوهرم متوجه رابطه نامشرع آنها شدم الان فهمیدم آنها صیغه هاش بودند و صیغه به صورت لفظی قرائت شده و اونا قبول کردن بدون دفترچه و مدرکی من هیچ مدرکی برای ارائه به دادگاه ندارم مگر اینکه در چت هاش با یکی از آنها تاکید کرده که حتما باید گزینه های مجرد نه متاهل باشند برای رابطه،با این صوتی مدرک دادگاه قبول میکنه حق طلاق رو به من می دهد؟
سلام
از چت ها کپی بگیرید که به دادگاه ارائه کنید بی تاثیر نیست و خوبه اما بهتره دلایل دیگه هم اضافه کنید حضورا با وکیل مشاوره کنید
اگر صیغه کند مرد زنی را
وهیچ مدرکی نباشد مگر شهادت مردم محله که با آن زندگی میکند مرد
چگونه باید اثبات کرد ازدواج موقتش یازند صیغه ایش را برای حق طلاق زن
سلام
ازدواج موقت طلاق ندارد باید مدت تمام بشود یا مرد بذل مدت باقیمانده کند و یا اگر از صیغه نامه های دفترچه ای است شرط چاپی است که رن به وکالت شوهر عقد موقت بتواند بذل مدت کند البته اگر آنرا امضاء کرده باشد
من آلان سوال دارم
پس شوهر صیغه کند بعد زن متوجه بشودامل مدرکی برای اثبات نداشته باشد نمیتواند طلاق بگیرد و مهریه هم بگیرد
سلام
اثبات ازدواج مجدد برای دادگاه مهم است
واقعا بی انصافی که بعضی قضات میگن اگر عقد موقت پایان یافته باشه زن نمیتونه از همسرش جدا بشه،درسته که تمام شده تما تین فقط در ظاهر تمام شده ،،روح و روان زنی که زندگیش و جوونیش رو تو خونه شوهر گذاشته از بین رفته .به خاطر هوسرانی یه مرد خدا نشناس
سلام آیا عکس از سند ازدواج مجدد برای اثبات در دادگاه کافی است یا حتما باید اصل سند ازدواج مجدد وجود داشته باشد؟
سلام
عقدنامه یا رونوشت
سلام.
میخام بدونم اگه تو دادگاه زن اول ثابت کند که مرد زن صیغه ای دارد تاثیری در دادن مهریه دارد؟
سلام
ارتباطی به مهریه ندارد
اگ خانمی با کسی دیگ ب غیر نامزدش رابطه برقرار کنه و باکره بودن خودش رو از دست بده
و بعد طلب مهریه بکند از نامزدش
شوهرش چگونه میتواند ثابت کند که این ک این کار توسط شوهر انجام نشده
خیلی ممنون میشم پاسخ بدین
سلام
اثباتش بسیار دشواره
شما اگر دلیل دارید باید اول رابطه نامشروع شکایت کنید تا بعد
ولی بدانید حتی اگر یک بار نزدیکی کرده باشید و با وجود رابطه نامشروع همه مهریه در طلاق پابرجاست
پاسخ هاتون خوبه اما بهتره این کلمات عربی ومعنی داری که توقانون نوشته شده روساده اش کنید وراجع به اونها توضیحات بیشتری بدید.چون باز یه خورده جوابها گنگه.تشکر
سلام
بعضی وقت ها ناگزیریم از به کار بردن کلمات حقوقی چون واقعا جایگزینی ندارند و توضیح ساده هم در غالب موارد دشوار است.