قبول وکالت فقط تهران و کرج تهـــران کـــــرج ۰۲۱-۴۴۰۳۳۶۷۷ ۰۲۱-۴۴۰۷۲۸۰۲ ۰۲۶-۳۴۲۱۴۴۴۰ ۰۲۶-۳۴۲۱۴۴۴۱
عکس پس زمینه سایت وکلای پارسای عکس پس زمینه سایت عکس پس زمینه سایت

قانون ازدواج دختر باکره و بررسی شرط رضایت پدر

  • ۱۴ آبان ۱۴۰۱
  • بروزرسانی: ۳۰ آبان ۱۴۰۱
  • 3 نظر
  • 4 دقیقه
  • 97719 نفر
3.9/5 - (42 امتیاز)
3.9/5 - (42 امتیاز)

1 – مستند قانونی اجازه پدر و مادر برای ازدواج دختر ماده ۱۰۴۳ قانون مدنی اصلاحی مورخ ۱۴/۸/۱۳۷۰ است : نکاح دختر باکره اگرچه به سن بلوغ رسیده باشد موقوف به اجازه پدر یا جد پدری او است و هر گاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند اجازه او ساقط و در این صورت دختر می تواند با معرفی کامل مردی که می خواهد با او ازدواج نماید و شرایط نکاح و مهری که بین آنها قرار داده شده است پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام نماید.( اصلاحی مطابق قانون اصلاح موادی از قانون مدنی مصوب ۱۳۷۰)

۲ – سئوال می شود که اجازه پدر و جد پدری برای دختر ازدواج نکرده است یا دختر باکره؟

محل اختلاف آنجاست که ممکن است به دلیل بیماری، رابطه نامشروع، استفاده از شی خارجی تعمدا و … بکارت زائل شده باشد. آیا باز هم این دختر که باکره نیست ولی ازدواج نکرده نیازمند اجازه پدر و یا جد پدری است؟ در ماده ۱۰۴۳ قانون مدنی قبل از اصلاح سال ۱۳۷۰ عبارت «دختری که هنوز شوهر نکرده» را به کار رفته بود که موجب اختلاف بین دادگاه ها شده بود. در نهایت به موجب رای وحدت رویه شماره ۲۶۱ مورخ ۲۹/۱/۱۳۶۳ هیات عمومی دیوان عالی کشور، نظر باکره بودن پذیرفته شد. به عبارت دیگر اگر از هر طریقی بکارت از بین رفته باشد و لو دخول نامشروع اذن پدر از بین می رود.

شایان ذکر است عده ای از فقها قائل به اجازه پدر برای دختر باکره و رشید(بالای ۱۸ سال) نیستند و البته برخی دیگر نظری مخالف دارند. ولی قانون و رویه دادگاه ها همان است که گفته شد.

مطلب مرتبط :   دستور موقت در پرونده حضانت

۳ – این اجازه صرفا مربوط به پدر و جد پدری است بنابراین اگر آنها در قید حیات نباشد اجازه مادر، برادر و … شرط نیست.

۴ – اگر پدر یا جد پدری در دسترس نباشند بایستی کسب اجازه از دادگاه کرد.

۵ – اگر دختری باکره ازدواج نماید و طلاق بگیرد در حالی که هنوز باکره است برای ازدواج دوم شرط اجازه پدر وجود دارد؟ همانطورکه گفته شد ملاک برای اجازه دختر بکارت اوست و در اینجا دختر هنوز باکره است. پس نیاز به اجازه پدر است.

۶ – اگر پدر و جد پدری مخالف ازدواج دختر یا شخص خاصی باشند و دختر مصر بر آن باشد بایستی به طرفیت پدر دادخواست اجازه ازدواج دختر را تقدیم دادگاه خانواده کند. دادگاه یا عودت از پدر در جلسه دادرسی علت مخالفت را جویای شود و اگر بدون دلیل به تشخیص دادگاه از اجازه خودداری کند، اجازه او ساقط خواهد شد و به دختر اجازه ازدواج یا شخص معین صادر می شود.

۷ – سئوال شده است که قانون جدید ازدواج بدون اجازه پدر چیست یا اذن پدر برای ازدواج دختر بالای ۳۰ سال چگونه است؟ همه اینها شایعه است قانون جدید ازدواج دختر بدون رضایت پدر وجود ندارد و دختر در هر سنی که باشد نیازمند اجازه پدر برای ازدواج است.

نمونه دادخواست اجازه ازدواج دختر و مراحل کسب اجازه از دادگاه برای ازدواج و مدارک لازم برای اجازه ازدواج از دادگاه

خواهان خانم… (مشخصات دختر)
خوانده آقای… (مشخصات پدر یا جد پدری)
خواسته صدور حکم اجازه ازدواج به دلیل مخالفت بدون دلیل موجه پدر
دلایل و منضمات شناسنامه خواهان و کارت ملی خواهان

با سلام احتراما اینجانب —– ۲۴ ساله فارغ التحصیل رشته —— هستم. مدت ۲ سال که شخصی به نام آقای  ——— مسلمان و دارای شغل —— و با مهریه توافق شده ۱۱۰ سکه تمام بهار آزادی به خواستگاری اینجانب می آید و پدرم چون سالها قبل از مادرم طلاق گرفته است حاضر به همکاری و اجازه ازدواج نیست. لذا از محضر محترم دادگاه صدور حکم بر اجازه ازدواج مورد استدعاست

امضاء

مطلب مرتبط :   بهترین وکیل مهریه در تهران (وظایف، اهمیت، مدارک و هزینه)
می توانید مطلب را به اشتراک بگذارید
برای اعطای وکالت دعاوی خانواده و ارث در تهران و کرج با ما تماس بگیرید (وکیل طلاق)
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − 13 =

  1. علی یاری

    دختر۱۸ تا ۲۱سال میتونه بدون اجازه پدر ازدواج کنه
    چون پدر یا مادر راضی به ازدواج نیستند

  2. سید محمد رضوی

    ممنون از مطالب تون
    به پاسخ سوالم رو از خوندن متن گرفتم
    با تشکر

... ...