قبول وکالت فقط تهران و کرج تهـــران کـــــرج ۰۲۱-۴۴۰۳۳۶۷۷ ۰۲۱-۴۴۰۷۲۸۰۲ ۰۲۶-۳۴۲۱۴۴۴۰ ۰۲۶-۳۴۲۱۴۴۴۱
عکس پس زمینه سایت وکلای پارسای عکس پس زمینه سایت عکس پس زمینه سایت

مشکلات دادن حق طلاق به زن چیست؟

  • ۵ اردیبهشت ۱۴۰۱
  • بروزرسانی: ۲۱ آذر ۱۴۰۱
  • 42 نظر
  • 5 دقیقه
  • 98158 نفر
3.6/5 - (62 امتیاز)
3.6/5 - (62 امتیاز)

شرایط طلاق با وکالت در طلاق ذر سراسر کشور توسط ما

  •  فقط در صورت بخشش مهریه از سوی زوجه قبول وکالت می کنیم
  • مدت زمان ۱۰ تا ۲۰ روز کاری بدون حضور زوجین
  • حق الوکاله دو وکیل با جمع تمامی هزینه ها ۶ میلیون تومان
  • از سراسر کشور قبول وکالت میکنیم

عده ای سوال می کنند که مشکلات دادن حق طلاق به زن چیست؟ خلاصه و ساده آن این است که به انحصار حق طلاق مرد خدشه وارد می شود و این امتیاز مهم از او گرفته خواهد شد. البته این به آن معنی نیست که مردی که وکالت طلاق میدهد دیگر حق طلاق ندارد.

حال مشکلات دادن حق طلاق به زن را بررسی میکنیم

بعد از دادن این وکالت زن یا هر شخص دیگری که وکالت در طلاق به او داده شده است اختیار خواهد داشت در کوتاه ترین زمان و با شرایطی که در وکالتنامه آمده است، بدون حضور شوهر و با انتخاب وکیل برای او، از طریق طلاق توافقی، دادنامه طلاق (گواهی عدم امکان سازش) را از دادگاه خانواده اخذ نماید.

پر واضح است که داشتن حق طلاق (وکالت در طلاق زن) امتیازی برای او محسوب خواهد شد. البته باید به این موضوع توجه داشت که اختیار شوهر (مرد) برای درخواست طلاق علی رغم اعطای وکالت همچنان باقی است و شوهر می تواند در هر زمان که بخواهد دادخواست طلاق از طرف مرد تقدیم دادگاه کند.

مشکلات دادن حق طلاق به زن

این یک تصمیم شخصی است که مرد بخواهد  با دانستن مشکلات دادن حق طلاق به زن , وکالت طلاق به همسرش اعطا کند یا خیر. در این خصوص اظهار نظری نداریم ولی شایان ذکر است که مفاد و حدود وکالت از طرف مرد قابل تعیین است. این که وکالت در طلاق به چه کیفیت باشد بسیار اهمیت دارد.

این که با بخشش کامل مهریه باشد یا قسمتی از آن، این که موکول به ابراء عمده مهریه باشد، این که مقید به زمان باشد، این که قابل عزل باشد، این که به زوج بایستی ابلاغ شود و … همه و همه وابسته به اختیار زوج است که در وکالتنامه طلاق منعکس میشود

مطلب مرتبط :   شرایط گرفتن مهریه از پدر شوهر چیست؟

توصیه اکید می شود که در اعطای وکالت در طلاق، نسبت به سایر مسایل مثل حضانت فرزندان، ساعات ملاقات، نفقه، اجرت المثل و جهیزیه نیز به صراحت و وضوح تعیین تکلیف گردد تا مشکلاتی در آینده دچار زوجه یا زوج نشود. مثلا زمانی که زوج خارج کشور است از طریق سامانه میخک وزارت امور خارجه باید وکالت تنطیم کند و متن پیش فرض آنجا مشکلاتی دارد از جمله اینکه اسقاط تجدید نظر و فرجام خواهی ندارد و باید اضافه شود

گذشته از این مسایل حقوقی مذکور، واقعا جامعه جوان ایرانی را چه شده است که این چنین طلاق رو به فزونی است و هنوز ازدواج نکرده به دنبال داشتن حق طلاق می باشند که البته با این شرایط جامعه امری عقلانی است.

به نظر ما گروه وکلای پارسای، مدت هاست که زنگ خطر به صدا درآمده است …

امروزه تمایل بانوان برگرفتن وکالت در طلاق از همسرانشان بسیار شده است گویی به چشم یک پشتوانه برای روز مبادا به آن می نگرند که البته با توجه به سخت بودن طلاق از جانب زوجه و در صورت مخالفت زوج، توقعی بجا به نظر می رسد. اما آنچه در اینجا در صدد بیان آن هستیم این است که به تجربه بسیار دیده ایم که وکالت در طلاق بدون در نظر گرفتن محتویات و شرایط آن به زوجه داده شده است و پس از چندی زوجه بدون اطلاع زوج به وسیله آن طلاق گرفته است و مهریه بر ذمه شوهر باقی مانده است. در ادامه به مبحث احتیاط در دادن حق طلاق به زوجه خواهیم پرداخت.

این که مردی بخواهد مهریه همسرش را که دین شرعی و قانونی است، پرداخت کند امری مقبول و پسندیده است اما آقایان باید توجه داشته باشند در صورتی که می خواهند وکالت در طلاق به همسرشان اعطا کنند با توجه به وضعیت مالی خودشان تکلیف مهریه را در وکالت پیش گفته مشخص کنند.

مطلب مرتبط :   قانون درباره سن ازدواج چه می گوید؟

نحوه نگارش و محتویات وکالت زن در طلاق

نحوه نگارش و محتویات وکالت زن در طلاق بسیار اهمیت دارد. وکالت عقدی است جایز به این معنی که وکیل و موکل می توانند در هر زمان آن را به هم زنند ولی اگر وکالت طلاق زن در ضمن عقد ازدواج و یا به صورت بلاعزل در دفترخانه تنظیم شده باشد که به وکالت بلاعزل در طلاق مشهور است، امکان پشیمانی برای زوج (شوهر) و عدول از آن وجود ندارد.

این که زن بتواند چه نوع طلاقی هم بگیرد رجعی یا خلع (بائن) بستگی به وکالت در طلاق دارد و این که تکلیف مهریه هم چه می شود وابسته به مندرجات و اختیارات وکیل در وکالتنامه دارد. مثلا می شود طوری وکالتنامه تنظیم شود که طلاق در قبال بذل کل مهریه باشد و یا بذل نیمی از آن و یا …..

یکی از خطرات احتمالی دادن حق طلاق به زن که به تعبیر درست آن وکالت در طلاق زن است، این گونه است که زن با وکالتی که دارد و پس از انتخاب وکیل برای همسر، مهریه را در قبال طلاق خلع بذل می نماید ولی در ایام عده و بدون اطلاع زوج، به “مابذل” رجوع می کند و حتی مرد ممکن است که نداند در کدام دادگاه خانواده و یا کدام دفترخانه طلاقی طلاق ثبت شده است.

بسیار شده است که از ما گروه وکلای پارسای می پرسند بهتر است طلاق توافقی جدا بشیم یا این که به همسرم وکالت برای طلاق بدهم؟ قطعا جواب ما این است که اگر مطمئن هستید که بلافاصله همسرتان قصد جدایی با وکالت در طلاق دارد بهتر است که شخصا یا توسط داشتن وکیل مستقیم و به وسیله طلاق توافقی جدا شوید تا بر جزئیات کار اشراف کامل داشته باشید.

می توانید مطلب را به اشتراک بگذارید
برای اعطای وکالت دعاوی خانواده و ارث در تهران و کرج با ما تماس بگیرید (وکیل طلاق)
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. رستا احمدی

    سلام خسته نباشید
    میشه حق طلاق رو گرفت طبق یک سری شرایط؟
    مثلا جوری تنظیم بشه که اگه مرد سرکار رفت و حسن اخلاق داشت اوکی ولی اگه این هارو نداشت و رعایت نکرد حق طلاق با خانم باشه ؟

    1. گروه وکلای پارسای

      سلام
      بله حق طلاق میتواند مشروط باشد

  2. علی عابدی

    با سلام و عرض خسته نباشید
    آیا با حق طلاقی که در زمان عقد به خانم داده میشود میتوان طلاق گرفت و یا الزام به دادن وکالت در دفترخانه هستش؟؟

    1. گروه وکلای پارسای

      سلام
      با همون هم در صورت کامل بودن طلاق میسر است

  3. حسین عابدی

    ایامرددرصورت دادخواست طلاق ازطرف همسر خوددرصورتیکه حق طلاق به اوداده است نمی تواندادعای خسارت وضرروزیان بنماید

    1. گروه وکلای پارسای
  4. راد

    با سلام آیا در وکالت طلاق به زن امکان دارد که وکالت بطور مثال ۳ماه اعتبار داشته باشد و پس از آن وکالت از درجه اعتبار ساقط شود
    و اینکه دو طرف موافق طلاق باشند آیا باز هم نیازی به وکالت(حق طلاق) هست یا خیر..با تشکر از شما

    1. گروه وکلای پارسای

      سلام
      بله میشود برای وکالت مدت تعیین کرد

  5. حسین جعفری

    باعرض سلام، اگر مردی در عقدنامه تعهد کرده باشد که اگر شش ماه نفقه نپردازد حق طلاق بازن است.
    و در طول زندگی بدون دلیل شش سال کار نکند و نفقه پرداخت نکند آیا زن می‌تواند طبق تعهد عمل کند ؟ یعنی زن حق طلاق دارد؟

    1. گروه وکلای پارسای

      سلام
      اگر منظورتان شرط چاپی عقدنامه ها در خصوص نپرداختن نفقه برای حداقل شش ماه است اول باید دادخواست مطالبه نفقه گذشته را دادخواست داد و اگر پرداخت نشد زن وکیل در طلاق خواهد شد

  6. مبین

    سلام. خانم مهریه رو ابرا کرد. منم حق طلاق یکساله دادم بهش‌ . بعدش رفت سند ابرا مهریه رو باطل کرد. به ۲ عنوان. ۱ اینکه گفت سنم پایین ۱۸ بوده و بچه بودم (گرچه پدرشم بود اونجا و امضا کرد) ۲ اینکه به قاضی نگفت حق طلاق گرفتم (طبق این حق طلاق یه بار دادخواست طلاق توافقی هم داد ولی پیگیری نکرد) قاضی هم چون نمی دونست که حق طلاقی دادم بهش فکر کرد نامردی کردم بهش ابرا مهریه رو باطل کرد. خب الان من باید چکار کنم؟ از تاریخ تجدید نظر هم گذشته. باید طرح دعوای جدید کنم؟ حیله و تقلب؟ راهی هست که بگم حق مهریه در قبال حق طلاق بوده و این یه چیزه عرف تو جامعه س؟

    1. گروه وکلای پارسای

      سلام
      فرصت اعتراض رو از دست دادید و رای قطعی شده

  7. پریسا کردانی

    سلام وقت بخیر
    گرفتن حق طلاق توسط زن، به این معنیه که کلا اختیار طلاق گرفتن یا طلاق دادن دست ایشون میفته؟؟؟

    یعنی اگه مرد به هر دلیلی یا حتی بی دلیل، بخواد زن رو طلاق بده، زن میتونه نزاره که این اتقاق بیفته؟؟؟

    1. گروه وکلای پارسای

      سلام
      مرد حتی با دادن حق طلاق به همسر کماکان میتواند هر زمان که بخواهد با انجان تشریفات قانونی و مراحل دادگاه دادخواست طلاق بدهد و داشته وکالت طلاق زوجه حق مرد در طلاق را از بین نمی برد

  8. Mehran

    سلام همسرسابق من حق طلاق رو گرفت دریک سندجداگانه درمحضراسنادرسمی و دریک سند دیگرتمام مهریه و حق و حقوقات خودشوبخشید،الان نمیره طلاق بگیره ،ایامیتونه درخواست مهریه و نفقه داشته باشه ،بااینکه درسندجداگانه همه رو بخشیده یاخیر؟ممنون

    1. گروه وکلای پارسای

      سلام
      اگر در سند رسمی جداگانه مهریه را بخشیده باشد دوباره قابل مطالبه نیست

  9. مهرداد

    اگر بعد از ازدواج مرد حق طلاق را به زن بدهد به واسطه بذل و ابرا کلیه حق و حقوق مالی (اعم از مهریه ، نفقه ، اجرت المثل و ……) آیا زن می تواند بدون استفاده از حق طلاق خود مهریه خود را به اجرا بگذارد؟ (چون یه جا من خودم که درسته که زن تمام حق و حقوق مالی خود را داده و حق طلاق رو گرفته ولی این به منزله اینه که اگر روزی بابت طلاق اقدام کنه طلاقش رو میگیره و مهریه ای هم بهش تعلق نمیگیره ولی اگر از حق طلاقش فعلا استفاده نکنه و اقدامی بابت طلاق نداشته باشه باز هم صاحب مهریه خود هست و همین فردا میتونه مهریه اش رو به اجرا بزاره آیا این درسته؟

    1. گروه وکلای پارسای

      سلام
      اگر همسر شما نخواهد از وکالت طلاق استفاده کند و طلاق بگیرد مهریه به قوت خود باقی است

  10. بهروزببری

    برای کسانی که حق طلاق را به زن میدن یا دادن خيلی خيلی متاسفم.آخه چه اجباری داری که شان ومقام مردانگی تو اول زندگی ازدست بدی ؟؟؟بنظر من دختری که.شرط اول آغاز زندگيش گرفتن حق طلاق باشه، اون هدفشو مشخص کرده وطبق برنامه ای که تو سرشه داره پیش میره ، توهم فکر ازدواج دائم و پذیرفتن مهریه بیش از ۱۰ سکه ، را از ذهنت پاک کن والسلام

  11. Amirhosein firoozan

    سلام خسته نباشین ممنون میشم راهنماییم کنین بنده یه چند ماهی متادون می‌خوردم زنمم میدونست بعدبه پدرزن ومادرزنم هم گفته بودم بگه من دیدم آبروم داره می‌ره زنم گفت اگه منو دوست داری دیگه نخوریه تعهدنامه هم بده که سرقولت میمونی منم گفتم باشه میزارم کنار به همین شب عزیز من زندگیمو خیلی دوست دارم و قرار شدکه دیگه من متادون مصرف نکنم وپیش دکتر هم نرم مستقیم برم کمپ من رفتم بعد روزی که اومدن دنبالم ساکمو داد دستم گفت من دیگه باهات زندگی نمیکنم اون برگه هم تعهد نامه نبود حق طلاق بودمن احمق ازهمه جا بیخبر هم اون موقع لازمم رفتم دفتر اسناد رسمی برگه رو نخوندم اعتماد کردم به خدا من نه باهاش بد رفتاری میکردم نه بهش بی احترامی نمی‌کردم بخدا ۳سال یه لباس براخودم نمیگرفتم میدادم میگفتم برو براخودت هرچی میخوای بخراخرشم الان بعد ۱۰روز یکی زنگ زده میگه من وکیلم چیکار میخوای بکونی خودت میای یا خودم حکم طلاق روبگیرم مهریه رم اجرابزارم توروبخدا من الان چه خاکی تو سرم بریزم به امام حسین دیگه هم لب به متادون نزدم من احمق اون موقع هم بخاطر این که دوشیفت کارکنم همکارم بهم پیش نهاد داد خوردم ملک و املاک یاچیزیم ندارم یه پول پیش خونه با یه ماشین که اونم زدم به اسم زنم من چیکار کنم نمیگم کارم درست بودنه ولی بخدا حق من این نبود همه اش نقشه پدرزنم بودالان انقد حال واحساسم بده نمی‌دونم چیکار باید بکنم شما میتونی کمکم کنی

    1. گروه وکلای پارسای

      سلام
      کاری از دست ما که بر نمیاد ولی بهترین کار متقاعد کردن همسرتون است و وکالت طلاق را به همسر داده اید و ادعای نخواندن و متوجه نشدن را دادگاه نمی پذیرد

  12. سجاد حسنی

    سلام خسته نباشید.سئوال داشتم.اگر حق طلاق رو به همسرم بدم وایشون مهریه رو ببخشه،
    آیا زن میتونه ادعای مالی به غیر از جهیزیه داشته باشه یا چیزهای دیگه

    1. گروه وکلای پارسای

      سلام
      بهتر است که در وکالتنامه طلاق تکلیف اجرت المثل و نفقه را هم مشخص کنید

  13. سانازکریمی

    سلام .من باهمسرم مشکل دارم خیانت و اعتیاد دارن..برای برگشتن‌به زندگی شرط گذااشتم که حق طلاق بده…حق طلاق به مهریه ربط داره؟؟و اینوه باید به کحا مراجعه کنم برای ثبت این تصمیم؟؟

    1. گروه وکلای پارسای

      سلام
      منظور همان وکالت طلاق است که میتواند با مهریه باشد ویا اینکه طلاق فقط با بخشش کامل مهریه باشد بنابراین بستگی به توافق با همسر و مفاد وکالتنامه طلاق دارد

  14. عبدالله اللهیاری

    سلام آیا زن می‌تونه حق طلاق از روی دوش مرد برداره بدون وکالت در چ صورت می‌تونه.

    1. گروه وکلای پارسای

      سلام
      متوجه سوالتان نشدیم

  15. سیامک علیقلی زاده

    سلام
    اگه حق طلاق به زن داده بشه موقع طلاق زن فرزند به زن می رسه یا به شوهر؟

    1. گروه وکلای پارسای

      سلام
      سن فرزندان مهم است و بعد حدود صلاحیت داده شده در وکالت برای حضانت

  16. میترا کریمی

    سلام، با گرفتن حق طلاق ، کل مهریه به زن تعلق میگیره؟

    1. گروه وکلای پارسای

      سلام متن وکالت طلاق مهم است و بستگی به آن دارد

  17. سمیه محسنی

    سلام..میشه ب طور خلاصه بگین حق طلاق چ نفعی برا زن داره و چ ضرری به مرد؟

    1. گروه وکلای پارسای

      با توجه به متن وکالت زن امکان طلاق با استفاده ار وکیل دادگستری بدون حضور شوهر را دارد

  18. بهروز جعفری

    سلام اگر زن حق طلاق داشته باشه میتونه بدون اینکه به من بگه بره طلاق بگیره من باید از کجا بفهمم ممنون

    1. گروه وکلای پارسای

      سلام
      سامانه ثنا ثبت نام کنید

  19. نسرین درویشی

    سلام ببخشید من سوالی داشتم هر کی می‌دونه جوابم رو بده خیلی مهمه.اگه خانواده دختر شرط گذاشته باشد که حق طلاق با دختر باشه بعداز عقد میشه حق طلاق رو به مرد انتقال داد بدون حضور خانواده؟

    1. گروه وکلای پارسای
  20. سعیداحدی

    اگرمردحق طلاق رابه زن بدهد میتواند پس بگیرد

    1. گروه وکلای پارسای

      سلام
      اگر بلاعزل باشد خیر

  21. مانیا مانی

    سلام ببخشید من میخواستم بدونم گرفتن نصف اموال مرد با چه صورتی ایا مثل حق طلاق در دفتر اسناد رسمی میشه

    1. گروه وکلای پارسای

      سلام
      شرط تصنیف دارایی را در وکالت طلاق نمیتوانید اعمال کنید. اما اگر منظورتان شرط تنصیف دارایی است مطلبی در سایت با این عنوان وجئد دارد به آن مراجعه کنید

  22. آرش

    سلام اگه مرد حق طلاق رو به زنش بده و زنش راضی به طلاق نباشه بازم می‌تونه زنشو به زور طلاق بده؟

... ...