قبول وکالت فقط تهران و کرج تهـــران کـــــرج ۰۲۱-۴۴۰۳۳۶۷۷ ۰۲۱-۴۴۰۷۲۸۰۲ ۰۲۶-۳۴۲۱۴۴۴۰ ۰۲۶-۳۴۲۱۴۴۴۱
عکس پس زمینه سایت وکلای پارسای عکس پس زمینه سایت عکس پس زمینه سایت

قانون طلاق در ایران و شرایط طلاق زن و مرد

  • ۱۴ آذر ۱۴۰۱
  • بروزرسانی: ۲۰ دی ۱۴۰۱
  • 19 نظر
  • 11 دقیقه
  • 111149 نفر
4.3/5 - (51 امتیاز)
4.3/5 - (51 امتیاز)

قانون طلاق ایرانیان غیر شیعه

قانون طلاق در کشور ما عمدتا ریشه در مذهب و مقررات فقهی دارد. قبل از ورود به بحث اشاره به این مطلب بسیار حائز اهمیت است که در کشورمان مذاهب و ادیان مختلفی زندگی می کنند که همه شهروند ایران و تابع قانون اساسی می باشند. بعضی از این مذاهب و ادیان مثل حنفی، شافعی، مالکی، حنبلی، زیدی، زرتشتی، کلیمی و مسیحی توسط قانون اساسی به رسمیت شناخته شده اند و بر طبق اصل  قانون اساسی در احوال شخصیه (ازدواج، طلاق، ارث و وصیت) بر طبق آیین خود عمل می کنند و دادگاه ها نیز مکلفند بر طبق مقررات احوال شخصیه آنها رسیدگی و تصمیم گیری نمایند. با این توضیح طلاق ایرانیان غیر شیعه مذکور بر طبق مقررات مذهب یا دین خودشان می باشد و مبنای  رسیدگی دادگاه نیز دین خود آنها است. مثلا هموطنان سنی مدهب هم تابع احکام فقهی خود هستند.

ماده ۶ قانون مدنی هم چنین مقرر کرده است: قوانين مربوط به احوال شخصيه از قبيل نكاح و طلاق و اهليت اشخاص و ارث در مورد كليه اتباع ايران و لو اينكه مقيم در خارجه باشند مجري خواهد بود.

رای  وحدت رویه شماره ۳۷ مورخ ۱۹/۹/۱۳۶۳ هیات عمومی دیوان عالی کشور هم دادگاه ها را به رعایت قواعد و عادات مسلمه ایرانیان غیر شیعه در خصوص احوال شخصیه (ارث، وصیت، ازدواج و طلاق) تکلیف کرده است. بنابراین قانون طلاق مذاهب شناخته شده کشور همان قوانین طلاق دین و مذهب زوجین است.

قانون طلاق ایرانیان شیعه

همانطور که گفته شد مقررات مربوط به طلاق ریشه در فقه جعفری دارد که در سال ۱۳۰۷ با تصویب قانون مدنی جنبه قانونی پیدا کرد و در طول سالیان متمادی موادی از آن دستخوش تغییر بوده است.

از دیگر قوانین مرتبط با طلاق قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ و آیین نامه اجرایی قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۳ می باشد.

عنایت داشته باشید که عقد نکاح به دو نوع است عقد نکاح دائم و عقد نکاح موقت. بر طبق ماده ۱۱۲۰ قانون مدنی عقد نکاح دائم به فسخ یا طلاق منحل می شود و عقد نکاح موقت به اتمام مدت یا بذل مدت منحل می شود.

قانون طلاق

قانون فسخ نکاح

مواد ۱۱۰۱، ۱۱۲۰تا ۱۱۲۸ و ۱۱۳۱ قانون مدنی اختصاص به فسخ نکاح دارد که برای داشتن اطلاعات کامل تر می توانید به آنها مراجعه نمایید. اما اجمالا اینکه یکسری عیوب که در قانون ذکر شده است اگر یکی از زوجین در هنگام عقد داشته باشند که طرف مقابل از آنها بی اطلاع بوده باشد پس از اطلاع به قید فوریت عرفی می تواند عقد نکاح را با دادن دادخواست فسخ نکاح، منحل نماید.

البته اگر مردی بعد از عقد هم دچار جنون یا عنن(ناتوانی در نعوذ) شود زن می تواند عقد نکاح را فسخ نماید.

نکته: علاوه بر عیوب مذکور در قانون اگر یکی از طرفین وصف خاصی را برای طرف مقابل صریح یا ضمنی شرط کرده باشد و بعد از عقد معلوم شود که فاقد وصف بوده، شرط کننده می تواند عقد نکاح را فسخ کند.

همینطور است اگر شرط در عقدنامه ذکر نشده باشد ولی از بنا مقصود طرفین این شرط استنباط شود. به عنوان مثال چندی قبل مردی دادخواست فسخ نکاح داده بود که زوجه به دلیل کوچک بودن غیر متعارف طول واژن امکان دخول مناسب وجود ندارد و…، پس از کش و قوس فراوان در دادگاه بدوی و تجدید نظر استان، در نهایت دیوان عالی کشور فسخ نکاح را به دلیل شرط بنایی می پذیرد به این استدلال که اگر چه در عقدنامه صریحا ذکر نشده است و از عیوب مصرح در قانون هم نیست، ولی داشتن رابطه زناشویی متعارف حق طرفین است و زوج نمی دانسته که زوجه به دلیل کوچک بودن مادرزادی طول واژن امکان عنل زناشویی مطلوب و متعارف را ندارد و نکاح فسخ می شود.

قانون طلاق توافقی در ایران

برای مطالعه قانون طلاق توافقی می توانید به قانون حمایت خانواده و آیین نامه مرتبط با آن مراجعه نمایید. اما به صورت مختصر می توان گفت که طلاق توافقی بر مبنای رضایت زوجین بر طلاق است. وقتی زن و شوهر هر دو راضی به جدایی و طلاق باشند و در مورد مسایل مرتبط با زوجیت مثل مهریه، نفقه، اجرت المثل، جهیزیه و حضانت فرزندان توافق داشته باشند دادخواست طلاق توافقی توسط خود زوجین یا وکیل آنها ثبت دفاتر خدمات الکترونیک قضایی می شود.

مطلب مرتبط :   دستور موقت در پرونده حضانت

هرگونه توافقی که زن و شوهر در خصوص مسایل مذکور خصوصا مهریه و حضانت داشته باشند در رای دادگاه نوشته خواهد شد. بهتر است برای داشتن اطلاعات کامل تر با جزئیات بیشتر مطلب طلاق توافقی و مراحل آن را مطالعه نمایید.

رویه طلاق توافقی در شهر های مختلف ایران متفاوت است آنچه مشترک است اینکه بر طبق قانون حمایت از خانواده، مشاوره برای طلاق توافقی اجباری است. اما کیفیت مشاوره و مدت زمان و محل برگزاری در شهر های ایران متفاوت است. با عنایت به الزام قانون حمایت خانواده و بخشنامه هایی قضایی زوچین متقاضی طلاق توافقی باید دوره مشاوره طی کنند به این صورت که قوه قضاییه و سازمان بهزیستی تفاهم نامه ای امضا کردند و آیین نامه هم در این خصوص تنطیم شده است روجین چه شخصا یا توسز دفاتر خدمان الکترونیک قضایی در سامانه ثنا ثبت نام میکنند و در ابتدا به غربالگری ارجاع میشوند و در ادامه به مشاورین مجاز معرفی میشوند تهداد جلسات علی الاصول ۵ جلسه است ولی دست مشاور یا غربالگری با توجه به شرایط زوجین برای کم کردن جلسات باز است. در نهایت در صورت عدم مصالحه زن و شوهر توسط غربالگری نامه عدم انصراف از طلاق صادر میشود که بعد از آن امکان ثبت طلاق توافقی در دفتر خدمات قضایی و دادگاه خانواده وجود دارد.

در حال حضر با توجه به شیوع کووید ۱۹ و عدم علاقه خیلی از زوجین به مشاوره اجباری و البته مشکلات ساختاری سامانه تصمیم خاصه در شهر های بزرگ، امکان ثبت دادخواست طلاق یک طرفه در تهران و تبدیل آن به توافقی وجود دارد که در این خصوص میتوانید با وکیل طلاق وکلای پارسای تماس بگیرید.

توجه داشته باشید که طلاق توافقی بدون اخذ رای دادگاه در داخل کشور میسر نیست.

قانون طلاق

قوانین طلاق برای مرد

قانون طلاق را از حقوق مرد قرار داده است به این صورت که شوهر می تواند هر زمان که بخواهد و با شرایطی که در قانون آمده زوجه را طلاق دهد. اگر رودبایستی را کنار بگذاریم واقعیت این است که طلاق از طرف مرد نیاز به دلیل موجه هم ندارد و اگر مرد مصر به طلاق باشد و زوجه (همسرش) مخالف باشد دادگاه می بایستی رای طلاق را صادر کند. فقط ثبت طلاق موکول به پرداخت حقوق مالی زوجه است. در فقه حدیث نبوی داریم که تبدیل به قاعده فقهی هم شده است و در بعضی از آرای دادگاه ها هم نوشته می شود ((الطلاق بید من اخذ بالساق)( یکی از مستندات مهم حق طلاق مرد همین حدیث نبوی است. از آیات ۲۳۱ و ۲۳۷ سوره بقره و ۴۹ سوره احزاب در قرآن شریف نیز حق طلاق مرد استنباط می شود.

ماد ه ۱۱۳۳ قانون مدنی مقرر کرده است: مرد می تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید.

مطابق ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده، قاضی دادگاه بایستی در هنگام صدور حکم طلاق تکلیف حقوق مالی و غیر مالی ناشی از زوجیت را مشخص کند.

شایان ذکر است که اگر زن مخالف طلاق باشد روند طلاق از طرف مرد سه مرحله ای و طولانی می شود.

توصیه می شود مطلب مراحل درخواست طلاق از طرف مرد را که با رنگ آبی متمایز شده دنبال کنید. در پرونده طلاق مرد مسایلی چون اجرت المثل، نصف اموال، مهریه و … بسیار حائز اهمیت است.

قوانین طلاق برای زن

قانون طلاق را برای زن با توجه به اینکه آنرا حق مرد می داند، دشوار کرده است به عبارت دیگر و جان کلام اینکه در صورت راضی نبودن شوهر به طلاق، زوجه بایستی دلیل محکمه پسند و موجه برای طلاق ارائه کند. حتما شرط های مندرج در سند ازدواج را مطالعه کرده اید. یا زوجه باید متوسل به یکی از آنها شود و آنرا در یک پروسه طلاق طولانی اثبات نماید و یا اینکه به دادگاه ثابت کند در عسر و حرج است. یعنی زندگی مشترک برای او به گونه ای شده است که غیر قابل تحمل است.

در این خصوص سوالات فراوانی مطرح است از جمله اینکه مهریه زن با درخواست طلاق او چه وضعیتی خواهد داشت. یا قانون طلاق از طرف زن چگونه است؟ بهتر است مطلب طلاق از طرف زن را، به طور تفصیلی به طلاق به درخواست زن پرداخته را مطالعه فرمایید.

مطلب مرتبط :   معامله به قصد فرار از دین مهریه

قانون طلاق با حق طلاق(وکالت طلاق)

تعبیر اشتباهی است که گاهی اوقات به کار می رود که زوجه حق طلاق داده شده است. حق طلاق مرد قابل واگذاری به دیگری نیست و فقط زوج(شوهر) می تواند برای اعمال حق طلاق به دیگری وکالت بدهد پس آنچه به زوجه از جانب زوج داده می شود وکالت زن در طلاق از جانب شوهر است در این خصوص نیز در مطلب مفصل دیگری در سایت گروه وکلای پارسای تحت عناوین حق طلاق چیست و مراحل طلاق با داشتن حق طلاق نگارش شده است که می توانید آنها را دنبال کنید.

طلاق با وکالت طلاق چه اینکه به صورت شروط ضمن عقد مندرج در سند ازدواج باشد و چه اینکه بعد از عقد در دفتر اسناد رسمی از سوی زوج اعطا شده باشد یا در سفارت ایران در خارج از کشور تنظیم شده باشد، از طریق طلاق توافقی اعمال می شود به این صورت که وکیل وکالت طلاق (وکالت در طلاق) بایستی برای زوج وکیل دادگستری انتخاب نماید و وکیل منتخب همراه زوجه یا وکیل او دادخواست طلاق توافقی ثبت کنند. مهریه، حضانت فرزندان و … همه وابسته به حدود اختیارات وکالت در طلاق دارد.

فرق عدم حضور زوج در دادگاه طلاق با زوجه در چیست؟

اما در خصوص طلاق به درخواست زوج، اگر در جلسه دادرسی و مراحل،  علی رغم ثبت دادخواست با عدم حضور زوج همراه باشد و در دادگاه حاضر نشوند باز هم دادگاه خانواده، قرار ابطال دادخواست طلاق را صادر می کند.ولی عدم حضور زوجه مانع رسیدگی دادگاه نیست. در این راستا اگر ابلاغیه (اخطاریه) وقت رسیدگی به زوجه ابلاغ واقعی نشده باشد – یعنی به شخصه آن را دریافت نکرده باشد – رای صادره در خصوص طلاق، غیابی است و زوجه فرصت اعتراض و واخواهی دارد.

عدم حضور زوجه عدم حضور زوج

باید توجه داشت که اگر زوج حتی علی رغم عدم حضور زوجه دلیل مبنی بر پرداخت مهریه ارائه نکند یا قبلا رایی برای مهریه صادر نشده باشد دادگاه طلاق به مهریه نیز رای می دهد. مطالبه اجرت المثل و یا استناد به شرط تنصیف دارایی مستلزم مطالبه آن از جانب زوجه می باشد.

اگر طلاق به درخواست زوجه (زن) باشد و خود زن در دادگاه حضور نیابد مثل موارد قبل به دلیل حضور نداشتن خواهان در جلسه دادگاه و نیاز به اخذ توضیح، دادگاه قرار ابطال دادخواست صادر می کند اما اگر زوج (شوهر) در دعوی طلاق از جانب زوجه حضور نیاید، دادگاه به روند رسیدگی خود ادامه خواهد داد. چنانچه زن به عنوان خواهان طلاق در غیاب شوهر بتواند به دادگاه دلیل ارائه کند مثل تحقق یکی از شروط ۱۲گانه ضمن عقد یا عسر و حرج می تواند رای طلاق به صورت غیابی از دادگاه دریافت کند. چنانچه ابلاغ وقت رسیدگی به شوهر واقعی نبوده باشد، او می تواند به رای در جهت غیابی اعتراض و واخواهی نماید.

بدیهی است حتی اگر مرد (زوج) در دادگاه طلاق به درخواست زن حاضر نشود، زوجه ناگزیر به ارائه دلایل محکمه پسند و موثر در طلاق، به دادگاه خواهد بود. در غیر این صورت دعوی او رد خواهد شد.

قانون جدید طلاق و مهریه چیست؟

خوانندگان محترم این متن توجه داشته باشید که هیچ گونه قانون جدیدی برای طلاق و مهریه وضع نشده است

یا طلاق توافقی است که مهریه با توافق زن و شوهر دز زمان طلاق مشخص میشود

یا زن وکالت در طلاق دارد که اگر در وکالتنامه طلاق امکان طلاق با مهریه درج شده باشد در آن صورت امکان طلاق و مهریه با هم است

یا مرد دادخواست طلاق میدهد که قطعا مهریه در حکم دادگاه مشخص میشود و مرد موظف به چرداخت است مگر اینکه معسر باشد که قاضی دادگاه تعیین اقساط میکند

یا زن دادخواست طلاق به استناد شرط های ۱۲ گانه عقدنامه به دادگاه میدهد و اگر بتواند یکی از آنها را ثابت کند امکان طلاق و مهریه با هم است

یا زن دادخواست طلاق به استناد عسر و حرج میدهذ که در صورت اثبات در دادگاه مقدار و میزان قبول بذل مهریه با قاضی رسیدگی کننده است.

می توانید مطلب را به اشتراک بگذارید
برای اعطای وکالت دعاوی خانواده و ارث در تهران و کرج با ما تماس بگیرید (وکیل طلاق)
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − 5 =

  1. راضیه کریمی

    سلام خواهرم با شوهرش مشکل دارد و چهار تا فرزند دارد شوهرش کار نمی‌رود و همیشه خواهرم را کتک می‌زد خواهرم کار میکند خرج خانه می‌دهد آیا با طلاق فرزندانش به پدر داده میشود یا مادر ؟

    1. گروه وکلای پارسای

      سلام
      شرایط پدر و سن فرزندان ملاکه

  2. حسین ویسی

    با سلام من بعداز ۲۹سال زندگی مشترک خانم دادخواست طلاق داد البته مسکن و مخارج کامل در اختیار داشتن در جلسات دادرسی چون من در زندان بودم وجلسه در شهری دیگر بود نه حضوری ونه ویدیوکنفرانس ارسوی دادگاه برایم انجام نشد درنهایت دادگاه بدون پیگیری کافی و شهادت کذب گواهان خانم که بعداً متوجه شدم دادگاه حکم طلاق را به نفع خانم بدون نیاز من صادر کرد حال ارسوی خانم در دفتر خانه انجام شده اما برای مطالبه مهریه که بعداز صیغه طلاق اقدام کرده آیا مهریه تعلق میگیره
    ممنونم از راهنمایی و زحمات شایاتان

  3. یوسف ریگی

    سلام من دوساله عقدکردم خانمم چون شهرستانه هنوزمجلس عروسی نگرفتم البته اینم تقصیرمن نیست خانم نمیادالانم بدون دلیل رفته درخواست تلاق داده ازپیامی که واسم ابلاغ شدفهمیدم من نه حق تلاق وکالت دادم بهش ونمیخوامم تلاق بدم ابلاغ دومم اومده برام دادگاه نرم آیامیتونن غیابی رای صادرکنن؟

    1. گروه وکلای پارسای

      سلام
      بهتره در دادگاه شرکت کنید و اعلام مخالفت خودتون با طلاق را محترمانه به قاضی اعلام کنید دادگاه شرکت نکردن رو ما توصیه نداریم

  4. فرزانه فضلی

    سلام
    یکی از اقوام ما به زور و اجبار پدر و مادر به شخصی دادند.
    شرایط ازدواجی هم که الان دارن اینه که چند سال پیش شوهر با ضربه ای باعث شکستگی بینی این خانم شده. در طول مدت ازدواج هم زیاد این خانم هم از خودش و هم از مادرشوهر و خواهرشوهراش کتک خورده. خرجی هم اصلا نمیده به صورتی که تقریبا تمام خرجی این خانم و دخترش رو خود خانم به وسیله کاری که دارن پرداخت میکنه.
    و در بازه های طولانی این اقا خونه نیستن،به طور مثال یک ماه حتی سر هم نمیزنن.
    تنها دلیلی که طلاق نگرفتن اینه که میترسن موقع طلاق دادگاه حضانت دخترشون رو‌به شوهرش بدن.
    با این شرایط امکان گرفتن طلاق دارن بدون اینکه از دخترشون جدا بشن؟

    1. گروه وکلای پارسای

      سلام
      سن فرزند جنسیت و شرایط پر و مادر برای دادگاه مهم است تا تشخیص دهد صلاح فرزند در چیست

  5. ناصر صیاحی

    سلام وقت بخیر
    ۳ماهه عقد کردم منتظر وام ازدواجم پیگیرشم ولی تا الان در نیومد
    الان خانواده خانمم بهم میگن یا ۵۰ گرم طلا برامون بیای بجا شیر بها ک هفتادو پنج ملیون هستش یا باید طلاق بدی
    اگه برن و شکایت کنن برا طلاق چ جزایی برام صادر میشه چقدر باید پول بهشون بدم شیر بهاش هفتادو پنج ملیون مهریشم صد ملیونه

    1. گروه وکلای پارسای

      سلام
      شیر بها در قانون شناخته نشده مگر اینکه تعهد کرده باشید و امضاء شده باشد که پرداخت کنید در غیر این صورت فقط مهریه
      به هر حال در بعضی شهر های ایران شیربها رسم است سعی کنید اوایل عقد است مسالمت آمیز کار را پیش ببرید

  6. نیما مقصودی

    سلام و عرض إحترام خدمت شما….
    بنده نزدیک به چهار ساله که تو دوران نامزدی به سر میبرم البته ناگفته نمونه که یکی از شرایطی که بنده قبل از ازدواج مطرح کردم این بود که ظرف ۶ماه مراسم عروسی رو برگذار کنیم چون در حال حاضر ٣٨سالمه و خانومم ٣٣سالشه اما متأسفانه بنا بر دلایلی أعم از بیماری مادر خانم و برادر خانومم این دوران نامزدی به تعویق افتاد تا اینکه این اواخر از ناحیه خانواده خانومم مورد بی احترامی های مکرر قرار میگرفتم، خلاصه این روند تا جایی پیش رفت که در حال حاضر ١١ماهه که از خانومم کاملا بی إطلاعم و تو تمام این زمانی که کدورت بوجود اومده هیچ اطلاعی از همسرم ندارم در صورتی که روابط بین من و همسرم کاملا خوب بود و هیچ مشکلی هم با هم نداشتیم و گاهی اوقات هم از رفتار خانواده أش با من کاملا ناراحت میشد اما جرأت دفاع کردن رو نداشت چون ازدواج دومش بود و اونو کاملا منع اختیار کرده بودن.
    حالا من موندم این بلاتکلیفی و از شما خواستارم در مواجهه با همچین مشکلی یه راهکار خوب در اختیارم بگذارید.

    1. گروه وکلای پارسای

      سلام
      به هر حال یکی باید پیش قدم بشه…
      با حسن خلق و صبوری شما سعی در رفع مشکلات کنید و اگر هم در حدی پیش رفت که تمایل به زندگی نداشتند و یا شخصیت و کرامت شما به مخاطره افتاد رابطه را تمام کنید و زندگی خودتون و ایشان رو از بلاتکلیفی خارج کنید

  7. Ahmad.safari

    سلام وقت بخیر مدتی هست که همسرم منوفرزندم رارهاکرده ودرمنزل پدری خود بسرمیبرد ودادخواست طلاق دارد مبنی براینکه به ایشان فحاشی کردم وسرکارنمیروم ولی بنده اظهارات ایشان راد دادگاه ردکرده ام وقاضی پرونده از ایشان شواهدی در این زمینه خاستارشد و باتوجه به اینکه من و همسرم وفرزندم درمنزل زندگی میکنیم وحشی شاهده برادعای ایشون نیست خاستم راهنماییم بکنید.باتشکرازشما.

    1. گروه وکلای پارسای

      سلام
      احتمال طلاق دادخواست طلاق ایشون رد میشه
      اگر قصد حفظ زندگی مشترک را دارید چاره کار محبت و صبوری و مداراست مگه عمر مفید ما با کم کردن بچگی و پیری چقدره که روزگارمون رو تلخ کنیم

  8. ساینا اسماعیلی

    سلام می خواستم بدونم که فرزند هم حق انتخاب داره یعنی اگر بخواد با مادر باشد یا با پدر این حق رو داره یا مادر و پدر باید فرزند رو انتخاب کنن

    1. گروه وکلای پارسای

      سلام
      بعد از سن حضانت بله

  9. مهري علوي

    شانزده سال هست كه ازدواج كردم حق طلاق دارم بجز مهريه حقي شامل من ميشود فرزند ندارم.

    1. گروه وکلای پارسای

      سلام
      اجرت المثل
      در صورتی که همسرتون درخواست طلاق بدهد تا نصف دارایی موجود زوج

  10. جواد خادمی

    با سلام یه مشاوره ای از شما می خواستم .
    مدت سی سال هست که با همسرم(خانمم) ازدواج کردم. در این مدت ایشون از تمکین نمی کنند ( رابطه جنسی) و این عمل را حیوانی میدانند . که این باعث اختلافات زیادی شده طوری که در این مدت بستر خوابمون سوا بود و به جرات می توانم بگویم یک شب هم در بستر هم نخوابیدیم. با وعده ها و قول ها تا به اینجا رسیدیم که سی سال از زندگی مان گذشت . با توجه به اینکه دو تا بچه بزرگ داریم و یکی شون در شرف ازدواج هست ادامه این وضعیت برایم واقعا دشوار و مجبور به متارکه هستم . می خواستم منو راهنمایی بفرمایید حق و جقوقم چی هست . از لطف شما سپاسگزارم.

    1. گروه وکلای پارسای

      سلام
      به زور که نمیشود کسی را متمایل به رابطه زناشویی کرد از طرفی حق و نیاز شماست در صورت صلاحدید جدا شوید

... ...